We'll let our voices slowly fade and ring out.

Förra måndagen var jag i Trollhättan för att se en clinic med Maria Gretzer. Var väldigt nyttigt och lärorikt och mycket tjat om grunderna, i like that shit. Sen drog hon upp en del saker som man kanske inte alltid tänker på också. Så ja, bra kväll var det.
Sen var det ju helt förbannat kallt dock.. Haha, satt och huttrade en stund, sen började blodet liksom lämna fingrar och tår, och då känns det ju lite bättre i övrigt.. Såå, när det efter ca 1½ timme var paus, och jag reste mig upp för att gå och köpa något varmt att dricka, och såg hur mina händer såg ut.... Hahah överdriver inte när jag säger att dem var helt lila! Såg helt sjukt ut haha. Stel som en jävla kärring var jag också... Hm, jag är helt enkelt inte byggd för att sitta still i kyla...
 
Något jag måste påpeka ännu en gång är hur vidrigt och nästan obehagligt det är när man ser folk som rider 130-140, och har en häst som inte arbetar i korrekt form på marken. Spelar ingen som helst roll vad det står i resultatlistorna, ser jag en människa som rider på den nivån med en häst (eller flera) som bara går och springer på bogarna, med huvudet i vädret, som är stel i sidorna och arbetar dåligt med ryggen.. Så tappar jag direkt all respekt för den människan. Tyvärr. Tycker det är en förbaskat stor skillnad på att skaffa resultat och att faktiskt vara duktig.
Sen kan jag såklart ha överseende med att vissa hästar är svåra i markarbetet osv, att man kanske sitter på en relativt ny häst som inte riktigt är så långt kommen i markarbetet osv osv. Men när man ser samma ryttare med 3-4 olika hästar, och alla hästarna går lika dåligt, då tycker jag fan inte det är okej.
 
Jag påstår heller inte att alla som inte kan rida en häst i form ordentligt är idioter. Alla har inte samma mål med ridningen, och alla har inte heller samma förutsättningar osv. Men när man har ett antal egna hästar och tävlar på den nivån, så tycker jag inte det finns några som helsta ursäkter.
Älskar Maria lite för att hon poängterade detta.
 
 
 
Nu har jag klagat färdigt om det för tillfället, så tänkte istället ta och berätta att min häst var fantastisk på träningen idag. 
Red som en jäkla sopa i början av passet. Vet inte riktigt vad som hände, men jag var bara stressad och gjorde för mycket hela tiden.. Skärpte till mig efter ett tag dock, thank god. Hoppade en liten serie med 3 studs - kryss - ett galoppsprång - oxer, två räcken på volt och en oxer kort ur sväng med 6 galoppsprång fram till ett tittigt räcke. 
Zingoalla var faktiskt rätt på hugget idag haha. Gör ju dock absolut ingenting eftersom hon ändå är så pass lydig osv. Sen var det faktiskt första gången på evigheter som jag hoppade henne med senskydd fram, istället för lindor. Har ju valt att linda frambenen på henne, eftersom hon är så superförsiktig om sig, och lindorna skyddar ju runt hela benen. Sen tror jag faktiskt inte att det gjorde någon större skillnad idag för hon var nog inte i ett enda hinder haha... Himla häftig känsla att hoppa henne faktiskt. Finafina tjejen. 
 
 
Nu ska jag ut och hämta hunden. Sen hoppas jag att min härliga ångest håller sig undan så jag får sova innan klockan 6 idag... 
 

Denmark.

Danmark var fantastiskt, verkligen. Trots att jag nästan frusit sönder, haft ont överallt, haft svårt att sova och tröts min jävla ångest när det gäller sömn, mat, prestation osv osv. För trots det har jag ändå under de 3 dagar jag var där, fått leva det livet jag vill leva. 
Sen har jag nog haft några av världens snällaste människor runt mig också, och har faktiskt känt att jag passat in, och varit till nytta. 
 
Sonja hade fjäskat lite för Flemming, för i vanliga fall brukar tydligen inte praktikanter där få rida överhuvudtaget, men jag är ju bäst i världen liksom ;););). Haha, så red 2-5 hästar om dagen. Bland annat A-Dur och Zamiro, som båda gått svår klass och GP. Rätt häftigt faktiskt. Och har inte mockat en enda box!
 
Sen har jag fått rida ponnyn Debbie under dessa 3 dagar också. Osäker på om hon var en stor C eller liten D, men w/e. Hade mest blivit barnriden senaste tiden, och de ville att hon skulle bli lite ordentligt genomriden. Så första 10-15 min varje ridpass gick hon i princip med huvudet i vädret och tjurade lite. Tyckte med säkerhet att jag var pissjskitjobbig som skulle ställa massa krav på henne. Så mycket småvolter och sidtvärsrörelser, och sen släppte hon fint! Faktiskt riktigt rolig ponny att rida.
Haha det bästa var ju dock när jag stod och gjorde i ordning henne på onsdag morgon, och så kommer Flemming förbi och säger att jag visst har lyckats göra dressyrhäst av henne haha! "Meget fint".
 
I onsdags fick jag även äran att hoppa Sonjas bebis, Hutlihut (haha världens sötaste namn), ett 4-årigt sto e: Casall. Tydligen var det första gången hon hoppade riktigt hinder med ryttare också! Haha Sonjas min när Flemming höjde ner ena räcket och bad mig komma på det var nog det bästa någonsin<3 "Ska hon hoppa?? :ooo". Sen var hon jätteledsen för att hon inte hade någon filmkamera haha...
Iaf, inte världens mest energiska häst, och att hålla tempot på böjt spår tyckte hon var jättejobbigt. I vänster varv kom hindret ganska snabbt ur sväng, bara 3-4 galoppsprång, så fick jobba lite. Men gud vilket fantastiskt hopphuvud hästen hade! Hade superkoll på vart hon hade hindret, kunde backa av lite själv och även det blev jobbigt i vänstervarvet så fanns det aldrig en tanke på att stanna. 
Denna om något år alltså... Bara poletten trillar ner och hon inser att det är kul även utan hinder, så blir den nog hur bra som helst! 
 
Så har haft det kanon, trots att jag fattar noll danska haha...
 
 
Sen när jag kommit hem så har det väl blivit en liten halvkrasch igen.. Har suttit mycket och klurat lite, och försökt komma på hur jag ska göra för att må lika bra hemma i Sverige. För grejen är det att det är det livet jag behöver, lite så som det var i Danmark. Jag behöver ha mycket att jobba med, och jag behöver känna att jag tar mig någonstans. För som saker och ting ser ut just nu, så kommer jag nog aldrig lyckas bli frisk. Och det finns inget jag vill hellre.
 
 
Är lite småsur nu för att jag inte tog så mycket bilder nere i DK... Menmen, åker ju förhoppningsvis dit igen och då får kameran följa med!
Men tillsvidare kan jag iaf bjuda på en halvkass mobilbild på A-Dur som står och chillar under solariet:
 
Och från Frederikkes facebook:
 

.

Somnade halv 4, upp igen klockan 5. Vansinne. 
 
Har precis klivit ur duschen, ett tappert försök att vakna till liv. Ska ut snart och ta ut hästarna, och fixa i ordning en jäkla massa hö. 
Klockan 7:41 tar jag tåget till Göteborg, där hämtas jag upp av Sonja och sen bär det av söder ut - närmare bestämt hem till fam Lund i Danmark.
 
Hemma igen onsdag kväll. Hörs!

Name the last time I wrote about something other than you.

Mitt förbannat tråkiga liv har förhoppningsvis fått en litenliten vändning. Precis vad jag behövde nu!
I fredags var pojken här också. Underbart. Tror jag sovit iaf 16-18 timmar under dessa två nätter, vilket är rätt mycket jämfört med de 20-25 timmars sömn jag annars brukar få under 7 nätter... Så otroligt nyttiga dessa helger faktiskt, känns som att jag orkar lite mer nu, äntligen. 
Har ridit Zingoalla lite i helgen också, hon känns fin! Tanken var ju att hon skulle vila lördag, men nu blir det ju ändrade planer och jag ville inte att hon skulle stå då när hon kommer få stå mån-onsdag också... Pojkarna har jag inte gjort så mycket med. Zingoalla har varit prio ett och när min rygg pajade för ett tag sen har jag lagt all min lilla energi på henne. Så det kändes onödigt att börja sätta igång dem nu, när de också kommer få stå igen iaf...
 
Såg ju faktiskt på Mello-finalen i lördags också, rätt pissed off över hela det där faktiskt haha... Förstår inte varför ett gäng motståndare ska få påverka resultatet med så mycket som 50%. Visst, att det kan vara bra att se om lätarna faktiskt går hem i övriga europa, men att ge dem halva makten är bara dumt och jävligt korkat. Det faktum att Sean Banan fick en 12-poängare är ju bara ett bevis på det...
Sen har jag absolut inget emot Robin Stjernberg eller att han vann osv, men det var ju inte låten vi röstade fram..... YOHIO fick 20% utav svenska folkets röster. Det innebär att var femte jävla röst gick till honom, och det är en jäkla skillnad mot vad Robin fick faktiskt. 
Det är sånthär trams som gör att jag övriga år inte kollar på denna skiten....
 
Sen måste jag dock säga att det är jävligt stort att de faktiskt kom "tvåa" iaf. Så kul att folk fått smaka på nånting annorlunda för en gångs skull, och kanske fått upp ögonen lite för den visuella scenen, och för det som är lite "annorlunda". YOHIO, Seremedy och Desaiha förtjänade detta.
 
 
Nu ska jag sluta babbla och gå och lägga mig ensam i sängen och försöka sova någon timme. Upp tidigt imorgon....

Last fight for the living dead.

Hoppträningen igår gick finfint faktiskt! Hoppade ett par lydnads- och styrkeövningar, på ena långsidan 3 travbommar - galopp - kryss med galoppbom framför och bakom - trav - 3 travbommar, vilket är jättelätt i ett 40m ridhus haha.. Och på andra långsidan 2 låga, rätt långa, oxrar, med två galoppsprång mellan varje. Sen mycket volter, galoppbommar på böjt spår, skänkelvikningar osvosv.
Tyckte Zingoalla gjorde allt galant, även om hon på slutet in mot oxerserien blev lite het på gröten ett par gånger haha! Sen red jag betydligt mycket bättre förra veckan verkligen.. Vet inte riktigt varför lol, ska försöka att inte vara så jävla värdelös nästa gång iaf.
 
Sen är det verkligen jättekul att Zingoalla känns så himla fräsch och fin som hon gör nog. Känns som att hon utvecklas hela tiden och hon är så rolig att jobba med.
Sen när jag skrittade av henne så kom en tant fram och pratade med mig, och var jätteförtjust i Z och tyckte hon var jättehäftig. Haha skitkul faktiskt. Fina Z<3
 
 
Nu ska jag och min fantastiskt härliga kvällsångest gå och lägga oss.. Hoppas resten av er sover gott vid den här tiden.

We look so good, as we fall.

Inte orkat skriva på ett tag.. Förstår inte hur man kan vara såhär trött faktiskt. Ge mig energi, någon?
 
Var ju dressyrträning i tisdags, första gången jag tränade dressyr för någon sedan hösten 2010 haha. Det hela började ju väldigt bra med att jag glömde gelpadden hemma.... Sadeln ligger ändå helt okej på hästen, men jag sitter som en jävla kråka i den då. Hamnade i framvikt, och spände hela kroppen, vilket såklart gör att jag hela tiden sitter och bromsar Z. Sen vet jag inte om det var pga sadeln, eller om jag bara suger, men första kvarten var jag skitstressad och red förbaskat dåligt.
Sen var det ju detta med min rygg... Vänster axel + nacken har jag haft ont i sen jag åkte av i somras, men på röntgen (som jag lyckades tjata till mig 3 månader senare..) visade ju nada. Men eftersom jag fortfarande har ont så är det ju uppenbarligen inte helt ok. Sen har min rygg varit konstig och ajaj i cirkus 2 veckors tid.
Och eftersom jag var helt låst i axeln hade jag svårt att få igenom den sidan och blev liksom hängandes i den tygeln, och följden av det blir att jag då höjer vänsterhanden. Hade knappt något alls i handen, men Z är ju jättekänslig och "vinglade" liksom iväg lite när jag gjorde så. Vet inte hur många gånger hon nästan var uppe på ridhusväggen och sprang..
 
Alltså, att hästen är spänd, dåligt framme för skänkeln, ostadig i formen, eller vad fan som helst, det kan jag faktiskt acceptera, för sånt är jag ändå rätt bra på att jobba bort. Men när hästen är så fantastiskt jävla äckelfin och jag sabbar allting på grund av en sån töntig sak.... Nä, inte världens mest givande pass faktiskt.
 
Nu idag när jag red henne kändes ryggen lite bättre faktiskt, men jag får helt enkelt se hur det är i morgon, när det står hoppning på schemat. Får ge fan i att glömma gelpadden bara haha...
 
Är helt stört trött och seg i huvudet just nu, så förlåt för en hemskt osammanhängande text.. Ska gå och bädda ner mig i sängen och se på film nu tror jag. Satsar på att somna innan klockan 5 idag, haha!
Fina tjejen.

RSS 2.0